Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ   ΤΗΝ  ΕΙΚΟΝΑ  ΓΙΑ  ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

Ενορία είναι η εκκλησιαστική κοινότητα σε ένα τόπο. Δεν είναι κομμάτι της Εκκλησίας, αλλά πλήρης και τελεία. Υπάρχει λαός του Θεού, ιερωσύνη και θυσιαστήριο και διατελεί υπό τον επίσκοπο.
Κάθε χριστιανός που ανήκει στην ενορία πρέπει να έχει συνείδηση, ότι ανήκει στην Εκκλησία και μέσω της Ενορίας του βρίσκεται σε οργανική σχέση με την εκκλησία.
Στην Ενορία ο πιστός βαπτίζεται και γράφεται το όνομά του στα ιερά βιβλία της Εκκλησίας. Αυτή η εγγραφή είναι μια ιερή πράξη γιατί προεγραφόμαστε στα βιβλία του θεού και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην διαγραφούμε απ’ αυτά.
Καταλαβαίνει κανείς τώρα τι δεσμοί μας δένουν με την Ενορία μας και τον Ενοριακό μας ναό!
Είμαστε όλοι αδελφοί. Είμαστε όλοι ένα σώμα. Το σώμα του Χριστού και κοινωνούμε από το ίδιο ποτήριο που μας ενώνει με το Χριστό και μεταξύ μας. Γι’ αυτό δεν πρέπει να ξεκόβουμε από την Ενορία μας για κανένα λόγο. Ιδιαίτερα ο τακτικός εκκλησιασμός μας, η Θ. Λειτουργία και οι ιερές ακολουθίες σε κάθε Ι. Ναό γίνονται για όσους ζούν «εν την Ενορία ταύτη».
 Ο χάρτης είναι της Ενορίας μας. Οσοι  κατοικούν  στους δρόμους (με το κίτρινο χρώμα) γύρω απο τον Ναό ανήκουν στην Ενορία του Προφήτη Ηλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: